Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Tříkrálová sbírka 2018

Na počátku roku vycházejí do ulic skupinky Tříkrálových koledníků, aby Vám přinesli radostné poselství Vánoc a přání všeho dobrého do nového roku. A poprosili Vás o příspěvek na pomoc potřebným.

Tříkrálová sbírka se letos uskuteční v období 1.1. – 14.1.2018.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Na festivalu Souznění vystoupí Markéta Konvičková s kapelou

19. ročník – Mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel Souznění se uskuteční ve dnech 14. - 17. 12. 2017 (Frýdek-Místek, Ostrava, Kozlovice (Beskydy), Kunčice pod Ondřejníkem, Frenštát pod Radhoštěm)