Školili jsme se první pomoc Zobrazit fotogalerii
6. listopadu 2023 Aktuálně

Školili jsme se první pomoc

V uplynulých dnech se naše pečovatelky a pečovatelé školili v poskytování první pomoci. Jak se jim na absolvovaném zážitkovém kurzu líbilo?

To si můžete přečíst v kopii e-mailu, který byl školitelkám adresován....

"Dobrý den, chtěla bych touto cestou a jménem všech spolupracovníků poděkovat za skutečný zážitek, kterého se nám dostalo v pátek 13.října. A to všechno díky vašemu kurzu Zážitková první pomoc se zaměřením na seniory. Kurz probíhal prostřednictvím Vzdělávacího institutu VIDIA Vsetín a zcela vážně musím říct, že toto byla trefa do černého!!!

Tolik pozitivní energie, profesionálních vědomostí a zkušeností a k tomu ke všemu tolik dobré nálady a pohody, se kterou za námi přijela vaše děvčata Marta, Klára a Veronika, pomohlo našemu kolektivu se zorientovat v oblasti poskytování první pomoci a dodalo jistotu pro případ, že bychom měli někdy někomu pomoci. Jsou to profesionálky na pravém místě a je nutno se jejich nadšení, s jakým předávají své vědomosti, poklonit. Myslím, že nikdo z nás čtrnácti zúčastněných, by dnes neváhal první pomoc poskytnout, pokud by si to situace žádala.

Děláte dobrou práci, která si zaslouží veliký dík – DĚKUJEME

S pozdravem a přáním krásných a úspěšných dnů

Ing.Kundračíková Jarmila"

 

A jak se školitelkám u nás líbilo? 

" Dobrý den paní Kundračíková,

Moc Vám děkujeme za tak krásná slova!! Čteme si je s holkama už asi posté a ještě stokrát to myslím zvládneme :-) Školíme v různých sestavách už 9 let, troufám si říct, že se nám podařilo kurzy i pěkně vyšperkovat, na druhou stranu si kolikrát říkám, jestli to není málo, nebo zda to v některých chvílích už nepřeháníme. Každý takový e-mail, jaký jsme dostaly od Vás, mě tak utvrzuje v tom, že je to snad i takto v pořádku :-)

Osobně jsem u Vás nebyla, ale holky několikrát zmiňovaly, jaká byla na kurzu skvělá atmosféra. Tu dělají lidé, ti Vaši :-) Vůbec to není pravidlem, a ani v sociálních službách, což je mnohdy trochu děsivé. Vždycky si říkáme, až budeme staré, zda bychom se nechaly opečovávat od těchto účastníků. Od Vás ano, to bezesporu :-) Děkuji za to, že dáváte seniorům i něco navíc, něco ze sebe, co zákon neukládá, ale uživatel to nejvíc ocení. Je to lidské teplo, ochota, láska. Není to běžné, a to jsme nemálo domovů pro seniory i různých pečovatelských organizací už objely. Proto Vám to píšu. A děkuju.

Mějte se moc hezky a velmi rády přijedeme, až budete potřebovat první pomoc zase časem oprášit :-)

S pozdravem a přáním hezkého dne

Kateřina Bořutová, První pomoc Nanečisto"