Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Uzavření Bumerangu

Z důvodu opatření je obchod Bumerang ode dneška dočasně uzavřen.

V případě nezbytně nutné potřeby ošacení nebo darování oblečení do Bumerangu volejte od pondělí do pátku 8 – 13 hod na telefonní číslo 739 343 187 nebo 732 955 839.

Děkujeme za pochopení.

Charita v druhé vlně koronakrize: největším úkolem je udržet domácí péči

Na podzim přišla podle očekávání nová vlna šíření koronaviru – a tak i nová starost o lidi, o něž Charita pečuje. Některá zařízení, například stacionáře pro seniory a lidi s postižením a volnočasové kluby pro mládež, musela být kvůli nařízením vlády uzavřena. V pobytových zařízeních, jako jsou domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, byly zakázány návštěvy. Stejně tomu bylo i na jaře.

Nekašlejme na druhé! Výzva nevládních organizací občanům ČR ke koronaviru

Charita Česká republika se připojuje k výzvě nevládních organizací adresované v souvislosti s druhou vlnou koronavirové epidemie všem lidem v této zemi. Jen pokud budeme vnímaví ke všem, kteří si v našem okolí nevědí rady nebo potřebují něčí pomoc, zamyslíme se nad tím, čím můžeme ostatním prospět, a hlavně jen pokud budeme sami dodržovat základní preventivní opatření, můžeme nynější krizovou situaci zvládnout.

Souznění 2019 - zpráva o využití výtěžku sbírky

V prosinci loňského roku proběhla v rámci Mezinárodního festivalu adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel SOUZNĚNÍ 2019 veřejná sbírka na pořízení elektrického vozíku pro Jiříka Šrubaře. Bohužel se na konci roku stav Jiříka prudce zhoršil a Jiřík zemřel. Celá částka, která se sešla v pokladničkách během festivalu Souznění 2019 (tj. 33 487,- Kč), zůstala na účtu Veřejné sbírky, kterou Charita ve Frenštátě pod Radhoštěm, v rámci Souznění 2019 organizovala.