Naše motto: "Charita je láska v akci."

matka tereza    Patronkou naší organizace se stala Sv.Matka Tereza.

Vznik organizace a její poslání

Charita Frenštát pod Radhoštěm existuje v oblasti města Frenštát p.R.již od roku 1993,kdy byla zřízená jako právnická osoba dle zřizovacího dekretu vydaného arcibiskupem 14.3.1993. Právní subjektivita byla Charitě Frenštát pod Radhoštěm delegována Ministerstvem kultury ČR dne 30.10.1996. Pracovní činnost byla zahájena v říjnu 1994 a patří mezi základní složky Diecézní charity ostravsko-opavské (DCHOO), která spolu s ostatními charitami Čech a Moravy tvoří sdružení Česká katolická charita (SČKCH) je členem mezinárodního svazku Caritas internacionalis. Sdružení Česká katolická charita je účelovým zařízením římsko-katolické církve ve smyslu § 6,odst. H,zákona č.308/91 Sb.

Statutárním orgánem Charity Frenštát pod Radhoštěm je ředitel – Lenka TABACHOVÁ

Charitní rada:

• Mgr. Barbora Dudková
  • Ing. Dalibor Hipík
  • P. Mgr. Grzegorz Tadeusz Oziębłowski
  • Mgr. Ivana Vrtalová

Poslání Charity Frenštát pod Radhoštěm

Naším posláním je profesionálně poskytovat sociální, ošetřovatelské a pečovatelské služby potřebným lidem bez rozdílu národnosti, rasy, náboženství a sociálního postavení.

Vzorem charitní služby je služba, jak nám ji ukázal Ježíš Kristus ve své radostné zvěsti, evangeliu. K naplnění našeho poslání uplatňujeme především smysluplnost, odpovědnost, odbornost, osobní růst, otevřenost. Dále také pohodu, stabilitu, kreativitu a flexibilitu, důvěru, laskavost a nasazení.

Charita Frenštát p.R.

Adresa sídla: Dolní 504, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm
Telefon: 731 141 801
Email: info@frenstat.charita.cz
Web: www.frenstat.charita.cz

Identifikátor datové schránky: yxsce2y

Bankovní spojení:

• Fio banka, a.s.       2000906119 / 2010

Bankovní účty pro platby za poskytnuté služby:

• pečovatelská služba:  2202083800 / 2010 (Fio banka, a.s.)
  • služba osobní asistence:  2202083798 / 2010  (Fio banka, a.s.)
  • zapůjčení pomůcek:  2702083794 / 2010 (Fio banka, a.s.)